Tartu linna päev toob kaasa omamoodi ooperid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reigo Tamm on Tartu linna päeva kunstiline juht.
Reigo Tamm on Tartu linna päeva kunstiline juht. Foto: Kristjan Teedema

Ooperi ja klassikalise muusika minifestival «Ooperisümbioos» toob Tartu linna päeval, 29. juunil vaatajate ette kolm omamoodi ooperit lavastajailt, kes tavaliselt selles žanris ei tegutse. Uku Uusbergi «Don Giovannit» saab vaadata TÜ aulas, Ott Aardami «Võluflööti» Elleri kooli Tubina saalis ja Lennart Peebu «Madame Butterflyd» Genialistide klubis.

Kõiki kolme saab samal päeval näha kaks korda. Vaatajaid on tunduvalt rohkem, kui mahub saalidesse, sest Postimees teeb oma veebilehel otseülekande kell 16 «Võluflöödist» ja kell 18 «Madame Butterflyst», aga juba ka kell 12 kontserdist «Teatrilaulud Pirogovis».

Tartu linna päeva kunstiline juht Reigo Tamm ja produtsent Maris Peebo rääkisid, et kolm lavastajat võtsid vastu lähteülesande etendada omal vabal valikul üks maailmakuulus ooper 45 minuti jooksul kahe ooperisolisti ja kahe näitlejaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles