Munamäelt mereni kulgev teatejooks puudutab ka Tartumaad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal esmakordselt korraldatud teatejooksu Tipust Topini finiš on Tallinnas Pirital. Distants läbib mitut maakonda.
Eelmisel aastal esmakordselt korraldatud teatejooksu Tipust Topini finiš on Tallinnas Pirital. Distants läbib mitut maakonda. Foto: Erakogu

Spordivarustuse tootja Nike korraldab eeloleval nädalavahetusel iselaadse teatejooksu Tipust Topini, mille rada kulgeb Suure Munamäe juurest Tallinnas Pirital asuva purjespordikeskuseni ja mis läbib ka Tartumaad. Teiste seas on  esindusega väljas ka Eesti Meedia.

Teist korda peetava jooksu meeskonnad läbivad kokku 335 kilomeetrit. Aktsioonist võtab osa kümme võistkonda ning korraldajate teatel on Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul jooksjaid täpselt sada.

Start antakse Suure Munamäe jalamilt ja rada viib võistlejad Rõuge, Otepää, Elva, Tartu, Palamuse, Porkuni, Tapa, Lehtse, Jäneda, Kõrvemaa, Raasiku ning Saha kaudu Piritale.

See on teatejooks, kus kõigi 10-liikmeliste meeskondade jooksjad käivad rajal kolm korda. Ühe etapi pikkus jääb vahemikku 8–15 kilomeetrit ning ühe meeskonnaliikme läbitud kogudistants on lõpuks 25–38 kilomeetrit.

Tegemist ei ole võistlusega ja võistkonnad ei võistle omavahel. Ettevõtmise eesmärk on inspireerida Eesti inimesi rohkem liikuma ja läbida joostes kodumaa kauneid paiku.

Osavõtjaskonnas on esindatud mitme ettevõtte ja organisatsiooni, näiteks Nike, Sportlandi, MyFitnessi, Eesti Meedia, Tallinna  Maratoni ja Fifaa töötajad. Lisaks löövad kaasa mõned üle Eesti kuulsad inimesed eesotsas Metsakutsuna tuntud räppari Rainer Olbriga ja fitnesstreeneri Sandra Rajuga.

Jooksu start antakse laupäeva, 30. juuni hommikul ja finišisse kavatsetakse jõuda järgmise päeva õhtuks. Jooksu kulg saab jälgida Facebookis Nike esinduskaupluste ning Sportlandi lehel.

Ettevõtmine on inspireeritud USAs peetavast Hood to Coast jooksust, kus kulgetakse Hoodi mäe jalamilt Vaikse ookeani äärde. Sellest legendaarsest iga-aastasest jooksust võtab tavapäraselt osa üle tuhande võistkonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles