Endine Tartu vallavanem üllatas taas ning loobus kokkuleppemenetlusest vahetult enne kohtuistungit

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul pidi Tartu maakohus langetama kokkuleppemenetluses otsuse endise Tartu vallavanema Aivar Soobi kriminaalasjas, kus teda süüdistati riigihangete teostamise nõuete rikkumises ja omastamises.

Vahetult enne kohtuistungit saatis Aivar Soop kohtule kirja, milles andis teada, et loobub kokkuleppest.

Tänasel kohtuistungil jäi ta oma seisukoha juurde. Kokkuleppemenetluse kriminaalasi puudutas heakorratöid ERMi uue hoone ümber enne ERMi avamist ja Tartu valla 25 aasta pidustusi.

Samas maksis Aivar Soop omastamise süüdistuses märgitud 8000 eurot Tartu vallavalitsusele tagasi. «Ma pole jurist, aga ma arvasin, et inimlikus mõttes oli see õiglane tegu,» põhjendas ta.

«Kõik heakorratööd ERMi juures said tehtud sellises teadmises, et ma isiklikult midagi ei riku ja isiklikult mingit kasu ei saa,» põhjendas Soop kokkuleppest loobumist.

Et Soop loobus kokkuleppest, langesid ära ka kokkuleppemenetluse kohaldamise alused ning kohus saatis kriminaaltoimiku tagasi Lõuna ringkonnaprokuratuuri.

Ringkonnaprokurör Marge Püss sõnas, et kuulis kokkuleppest loobumisest vahetult enne istungit.

«Nüüd koostab prokurör süüdistusakti ja edasine menetlus lähtub juba üldmenetlusest,» märkis Marge Püss.

Lisaks tänasele süüdistusele ripub Soobi pea kohal veel üks kohtuasi. Sügisel tegi Tartu maakohus teatavaks otsuse, milles mõistis ta süüdi toimingupiirangu rikkumises. Soop kaebas otsuse ringkonnakohtusse, kus sai mai lõpus õiguse.

Selle otsuse kaebas omakorda riigikohtusse ringkonnaprokurör Marge Püss. «Praegu pole mulle teada, kas riigikohus võtab selle menetlusse,» märkis prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles