Suur tudengipidu täitis hotellide ja pubide kukruid

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise üliõpilasfestivali Gaudeamus 2018 tantsuetendus «Jaaniöö müsteerium» Tamme staadionil.
Esinevad lätlased.
Rahvusvahelise üliõpilasfestivali Gaudeamus 2018 tantsuetendus «Jaaniöö müsteerium» Tamme staadionil. Esinevad lätlased. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui tavaliselt veedavad eestlased jaanipäeva linnamelust eemal, siis tänavu avanes võimalus pühi veidi teisel viisil tähistada. Suur Gaudeamuse üliõpilaspidu meelitas Tartusse tuhandeid lauljaid, tantsijad ja pealtvaatajaid ning see oli kohalikele äridele üsna tulus.

Näiteks reede õhtul avatseremoonial oli Emajõe Raekoja platsi poolne kallas paksult rahvast täis. Samuti müüdi laupäeval Tamme staadionil peetud tantsupeo 2000 piletit kõik välja, lisaks oli seal veel palju kutsetega külalisi ja esinejaid. Et üliõpilaspidu kestis terve nädalavahetuse, olid Tartu ööbimispaigad puupüsti täis.

Hosteli Hektor juhatuse liige Piret Rosenthal märkis, et jaaninädalavahetus oli juba pikalt ette broneeritud. «Meie esinejaid ei võõrustanud, kuid pealtvaatajaid võis külastajate seas olla küll,» ütles ta. Rosenthali sõnul oli lisaks Gaudeamusele Tartus teisigi üritusi ning seetõttu oli neil rohkelt kliente ka mujalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles