Tartu jagab taaskord tublidele linlastele medaleid

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas.
Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: Kristjan Teedema

Igal aastal jagab Tartu austusavaldusena silmapaistvate saavutuste eest linnaelanikele medaleid. Tänavu tunnustab linnavalitsus Tartu medaliga lasteaia direktorit Aili Michelsoni, muusikapedagoogi ja koorijuhti Riho Leppojat, IT-ettevõtjat Rein Lemberpuud, Tartu Veevärgi võrguosakonna juhatajat Maria Rõõmusoksa ning AS TREF juhatuse liiget Andres Gailitit.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on medali pälvinud linlased Tartu ellu väga märgatava jälje jätnud. «Need erinevate elualade inimesed on igaüks oma ala tipus ja Tartu linn on neile tehtu eest väga tänulik,» lisas Klaas.

Naerumaa lasteaia direktor Aili Michelson seal töötanud 51 aastat, millest direktorina 35 aastat. Tema juhtida on kolm eraldi asuvat lasteaiamaja, millest uusim on 2017. aastal Pepleri tänaval avatud kaasaegne lasteaiahoone. Kaasava hariduse põhimõtete rakendamist oluliseks pidav Michelson on oma missiooniks pidanud lapsesõbraliku ja väärtuspõhise lasteaiakeskkonna loomist.

Tunnustuse pälvinud lasteaia direktor Aili Michelsoni sõnul tuli talle üllatusena, et just tema medali pälvis. «Igapäevast tööd tehes ma tunnustuse poole ei pürgi ja sellele ei mõtle, kuid ikka on tore, kui minu panust märgatakse,» lisas ta.

Riho Leppoja on muusikapedagoog ja koorijuht ning sel aastal 35. sünnipäeva tähistava ja mitmeid tunnustusi saanud Tartu Noortekoori asutaja ja dirigent. Leppoja on Tartu kultuurimaastikul olnud tegev üle kolmekümne aasta, asutanud ja juhtinud mitmeid koore, teinud pedagoogitööd, korraldanud noorsoo- ja kultuuritööd. Samuti on ta Segakooride Liidu juhatuse liikme ja esimehena olnud paljude laulupidude ja muusikaürituste korraldamise eestvedaja.

Tartu IT-ettevõtja Rein Lemberpuu on aidanud üles ehitada Eesti ühte suuremat IT-edulugu Playtechi, millel on olnud märkimisväärne mõju nii Tartu kui ka laiemalt kogu Eesti IT-ettevõtluse arengule. Ta on tegelenud aktiivselt Eesti idufirmade arendamisega, samuti on tema eestvedamisel Tartus käivitatud tehnoloogiafirmadele vajalikke teenuseid pakkuvad sTARTUp HUB ja SPARK. Lemberpuul on oluline roll olnud ka Eesti suurima ärifestivali sTARTUp Day korraldamisel.

Maria Rõõmusoks on Tartu Veevärgis töötanud alates 1968. aastast – see tähendab 50 aastat pühendumist selle nimel, et Tartu reoveekanalisatsioonisüsteem toimiks tõrgeteta ning linnaelanikele ja asutustele oleks see elutähtis teenus tagatud. Kogu oma tööea on ta olnud seotud Tartu linna reoveekanalisatsioonisüsteemi hooldamise, parandamise ja laiendamisega.

«Need erinevate elualade inimesed on igaüks oma ala tipus ja Tartu linn on neile tehtu eest väga tänulik,» lisas Klaas.

Andres Gailit alustas Tartu linna teede remondi ja ehitusvalitsuse ehitusjaoskonnas tööd 1978. aastal. Selle õigusjärglasena asutati 1993. aastal AS TREF, kus Andres Gailit töötas esialgu peainsenerina ning alates 1994. aastast kuni tänaseni juhatuse liikmena. AS TREF on aastate jooksul ehitanud või renoveerinud enamiku Tartu tänavatest. Ta on andnud suure panuse Tartu linna infrastruktuuri arendamisse ning ettevõtluse arengusse 40 aasta jooksul.

Medalid antakse linlastele üle Tartu linna päeval 29. juunil kell 12 Tartu raekoja saalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles