Tartu kunstikooli õpilased mängisid toiduga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurest Tõllust ja Jüri Arrakust inspireeritud Hakklihast Vanapagan juhib tähelepanu sellele, et loomakasvatus võib olla keskkonda laastav.
Suurest Tõllust ja Jüri Arrakust inspireeritud Hakklihast Vanapagan juhib tähelepanu sellele, et loomakasvatus võib olla keskkonda laastav. Foto: Tartu kunstikooli kogu

Tartu kunstikooli õpilased kujundasid reklaami ja piktograafia tundides eesti rahvusköögi toiduainetest rahvakultuuri elemente ja kunstiteoseid. Kujundajad, stilistid ja dekoraatorid uurisid kohalike juurviljade, puuviljade, kala ja liha värve ning vorme. Eesmärgiks oli panna pered värske pilguga vaatama eesti toiduaineid ja kultuuripärandit.

Toidukunstiteosed on mõeldud selleks, et leida eesti rahvusköögi retseptidest, mille lõplik vorm võib olla näiteks kollakas mass, nagu kartulipudrul, või roosakas-hallikas mass, nagu rosoljel, algsed värvid ja vormid. Samuti selleks, et taasleida need eesti rahvakultuuris ning kunstis. Kunstitoeste põhjal võib küsida seda, kas toiduga tohib mängida või seda, kas Kalevipojast saab pehmo, kui teda kujutada vaniljekastmena või hoopis seda, kas Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul võib serveerida hapukurki Konrad Mäe maalina «Saaremaa rand»?

Toiduained andis õpilastele COOP. Õpilased andsid endast parima, et toiduained ära kasutada. Retseptid on pärit raamatust «Eesti rahvusköök». Ideede avastamist ja tööprotsessi juhendas Merit Karise, teostamist Jaagup Susi.

Toidukunstialbumit saab näha Facebookist: https://www.facebook.com/pg/tartu.kunstikool/photos/?tab=album&album_id=2138465016167623

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles