Tartu kunstikooli õpilased kujundasid reklaami ja piktograafia tundides eesti rahvusköögi toiduainetest rahvakultuuri elemente ja kunstiteoseid. Kujundajad, stilistid ja dekoraatorid uurisid kohalike juurviljade, puuviljade, kala ja liha värve ning vorme. Eesmärgiks oli panna pered värske pilguga vaatama eesti toiduaineid ja kultuuripärandit.
Tartu kunstikooli õpilased mängisid toiduga
Toidukunstiteosed on mõeldud selleks, et leida eesti rahvusköögi retseptidest, mille lõplik vorm võib olla näiteks kollakas mass, nagu kartulipudrul, või roosakas-hallikas mass, nagu rosoljel, algsed värvid ja vormid. Samuti selleks, et taasleida need eesti rahvakultuuris ning kunstis. Kunstitoeste põhjal võib küsida seda, kas toiduga tohib mängida või seda, kas Kalevipojast saab pehmo, kui teda kujutada vaniljekastmena või hoopis seda, kas Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul võib serveerida hapukurki Konrad Mäe maalina «Saaremaa rand»?
Toiduained andis õpilastele COOP. Õpilased andsid endast parima, et toiduained ära kasutada. Retseptid on pärit raamatust «Eesti rahvusköök». Ideede avastamist ja tööprotsessi juhendas Merit Karise, teostamist Jaagup Susi.
Toidukunstialbumit saab näha Facebookist: https://www.facebook.com/pg/tartu.kunstikool/photos/?tab=album&album_id=2138465016167623