Jaanilaupäeval sai Tartus inimene eluohtlikult vigastada

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli Raadil
Jaanituli Raadil Foto: Kristjan Teedema

Jaanilaupäev ja sellele järgnenud öö möödusid Lõuna-Eestis suhteliselt rahulikult. Politsei sai väljakutse kahekümne seitsmele vägivallaga seotud juhtumile, kuid kellegi elu ja tervis neis ohus ei olnud.

Küll aga sai üks purjuspäi kukkunud inimene viga ja viibib praegu raskes seisundis Tartu ülikooli kliinikumis.

«See alkoholiga seotud õnnetus leidis aset Tartus Tiigi 67 mahajäetud garaažide juures,» märkis Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk. Kella nelja ajal jaanilaupäeva öösel jõi seal neljast mehest koosnev seltskond alkoholi. Üks kolmekümneaastane mees kukkus ehitusprahil koperdades nii õnnetult, et viibib praegu raskes seisundis Tartu ülikooli kliinikumis.

Laupäeval kella kahe ajal päeval Laial tänaval baari Zavood juures tuvastas politsei kahel noormehel noaga tekitatud käevigastused. Noorhärrade antud selgitused politseile võib Virga sõnul liigitada anekdootide žanri alla. «Kes kukkus noa otsa ja kes lõi endale ise kätte,» rääkis Virk. Ta lisas, et politsei tegeleb juhtumi uurimisega edasi.

Pillimängust keeldumine tõi tüli

Jaanilaupäeva õhtul tuli muu hulgas ette ka peretülisid. Elukaaslased tähistasid Elva vallas jaanilaupäeva juba mõnda aega koos alkoholi juues. Lõpuks otsustas naine, et on õige hetk autoga sõitma minna, mida mees aga kuidagi ei lubanud. Tekkis rüselus, kuid see ei pannud naist sõidumõttest loobuma. Viimases hädas lasi mees autol rehvid tühjaks.

Kastre vallas Agali külas talumaja juurde viival teel juhtus veerand kümme õhtul liiklusõnnetus. Sõiduauto Honda sõitis teelt välja vasakule vastu puud. Suure tõenäosusega oli juht tarvitanud alkoholi, ta sai raskemaid põrutusi ning toimetati ravile Tartu ülikooli kliinikumi.

Lisaks leidis Jõgevamaal aset juhtum, mille käigus läks napsune mees külla oma naabrile ja palus, et viimane talle pilli mängiks. Pillimees keeldus korduvalt, kuid muusikamanguja ei jätnud jonni. Külaskäik päädis sellega, et pillimees läks oma naabrile kallale. Pangodi telkimisalal tekkis jaanipäeva varahommikul samuti kähmlus, mis jätkus maas maadlemisega. Põhjuseks asjaolu, et üks telkija oli vastu teise sõiduauto BMW peeglit läinud.       

Politsei käis Lõuna-Eestis kontrollimas kahekümne üheksat jaanituld, vaid mõnele neist kutsusid pidulised politsei ise välja. Lõuna-Eestis tehti 23. juunil ööpäeva jooksul 203 väljakutset, neist 90 Tartu- ja Jõgevamaale. Neis kahes maakonnas pandi puhuma 1481 autojuhti, alkoholijoobe seisund tuvastati kahekümne viiel.

Ottomar Virk soovis Lõuna-Eesti inimesi tänada. «Valdav osa neist saab väga hästi aru, kuidas end üleval pidada ja pidutseda. Kokku võttes me oleme selle jaanilaupäevaga rahul,» ütles ta.

Autorehvid lõkkesse

Päästjatele oli jaanilaupäev tänavu samuti rahulik, tehti vaid mõned väljakutsed. «Oli selliseid jaanilõkkeid, mida käidi kontrollimas. Päästjad tegid kindlaks, kas need vastavad ohutusnõuetele või ei,» ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Mõnel pool oli lõke väga suur või hoonetele liiga lähedal.

Peipsiääre valda tuli väljakutse lõkkesse pandud autorehvi pärast. «Jaanilõke pole ette nähtud jäätmete põletamiseks, selleks on tsiviliseeritumad meetodid,» tuletas Kiik meelde.

Päästjad käisid kõrvaldamas ka teedele langenud üksikuid puid, kuid suuremate õnnetustega seotud väljakutseid tänavu polnud.

Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiiniosakonna teatel olid jaanilaupäeva õhtu ja öö tavapäraselt töised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles