«Carmina Burana» pakkus Emajõe kallastel võimast vaatemängu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul pool tundi enne südaööd kerkisid Tartus Kaarsillalt taeva poole punased tulesädemed, millele järgnesid Carl Orffi «Carmina Burana» paremad palad Eesti üliõpilasorkestri ja -koori esituses.

«Carmina Burana» esitamise ajal käis kõrval ekraanil film tudengi elust. Atlantise kõrval käis vaatemänguline tulesõu. Hiiumaalt pärit Tõnis Nurk ütles, et visuaalne osa sõust oli väga kaasahaarav. «Ma ei ole klassikalise muusika austaja, aga huvitav on jälgida sellegi poolest,» lisas ta. 

Positiivsed emotsioonid jäid ka Loore Lepale, kes jäi valguse, muusika ja tulesõuga väga rahule. Õhtu lõppes paarkümmend minutit enne kella ühte võimsa ilutulestikuga. 

Enne «Carmina Burana» esitamist tervitasid Gaudeamusel osalejaid ning tartlasi ka seitsme riigi presidendid ning Tartu linnapea Urmas Klaas ja haridus- ja teadusminister Mailis Reps. 

Lisaks Kersti Kaljulaidile oli Gaudeamust külastamas Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson, Läti president Raimonds Vējonis, Poola president Andrzej Duda ja Soome president Sauli Niinistö. Gaudeamusele ei jõudnud kehva ilma tõttu Leedu president Dalia Grybauskaitė, kuid oma tervitused saatis Leedu riigipea tartlastele siiski interneti vahendusel. Leedu president pidas oma kõne täielikult eesti keeles.  

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles