Pildid: kuus Euroopa presidenti tervitas raekoja platsil tartlasi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu raekoja platsil peeti reede keskpäeval tervitustseremooniat, kus linnapea Urmas Klaas ja president Kersti Kaljulaid tervitasid viit Euroopa riigipead. 

Täna õhtuks koguneb Emajõelinna seitse presidenti: lisaks Kersti Kaljulaidile Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson, Leedu president Dalia Grybauskaitė, Läti president Raimonds Vējonis, Poola president Andrzej Duda ja Soome president Sauli Niinistö. Päevaselt sündmuselt puudus neist Leedu president Dalia Grybauskaitė, kes kehva ilma tõttu Tartusse ei jõua. 

Urmas Klaas ütles, et täna on Tartus 55 miljonit inimest ehk kõigi riikide kodanikud, kelle presidendid ülikoolilinna külastavad. Ta soovis tartlastele ja Tartu külalistele meeldejäävat Gaudeamuse nädalavahetust ning toredat jaaniaega. 

Kersti Kaljulaid märkis, et riigipeade kokkusaamine ja Tartu külastamine on väga oluline just selle tõttu, et siin asub Tartu ülikool, kus on õppinud nii Leedu, Läti, Gruusia, Poola, Islandi kui ka Soome inimesed. 

Samuti tõi Kaljulaid välja, et Tartus asus Eesti esimene ajalehetoimetus ning ka Eesti lipp sai Tartus oma värvid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles