Tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamiseks on antud tuhandeid toetushääli (8)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase vastane pikett Emajõe kett.
Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase vastane pikett Emajõe kett. Foto: Artur Laugamets / Tartu Postimees

18. mail avalikustatud pöördumine, Tartu apell 2 kutsub üles järgima head valitsemistava ja lõpetama eriplaneering tselluloositehase rajamiseks Emajõe lähistele.

Pöördumisele, mis on suunatud riigikogule, valitsusele ja õiguskantslerile ning küsib kõigi erakondade seisukohta tselluloositehase rajamiseks algatatud eriplaneeringu asjus, on antud juba ligi 9000 toetushäält.

Üle 4670 hääle pöördumise toetuseks on antud petitsioon.ee veebilehel, enam kui 3500 inimest on allkirja andnud paberil ja üle 500 allakirjutanu on pöördumisega ühinenud arvutiposti teel.

Valitsus on lubanud kavandatava tselluloositehase eriplaneeringu asjus otsuse langetada homme, 21. juunil.

«Hindame valitsuse valmisolekut eriplaneeringuga tekkinud tupikseisu arutada. Soovime valitsuskabinetile mehisust lõpetada Eesti inimestes suurt vastuseisu põhjustanud ja taolisel kujul Emajõe lähistele sobimatu tehase eriplaneering,» ütles töörühma liige Asko Tamme. «Suur aitäh kõigile inimestele, kes on pöördumisi oma allkirjaga toetanud ja tunnevad muret Eestimaa looduse ja Eesti mitmekülgse ning demokraatliku arengu pärast. Usume, et protsessist on õppinud nii ettevõtjad kui ka kogukonnad: võti on koostöö ja aus kommunikatsioon.»

Oma selgelt eitava seisukoha kavandatava tselluloositehase rajamisele Emajõe piirkonda on välja öelnud ka suurem osa erakondi: Eestimaa Rohelised, Vabaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, ISAMAA ja EKRE.

Esimene märgukiri ehk esimene Tartu apell, millele 6. märtsiks kirjutas alla üle 8200 inimese, anti 7. märtsil koos allkirjadega Tartu linna volikogu erakorralisel istungil üle linnapea Urmas Klaasile ja volikogu esimehele Aadu Mustale. Volikogu otsustas 7. märtsi erakorralisel istungil üksmeelselt taotleda valitsuselt eriplaneeringu tselluloositehase rajamiseks lõpetamist.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles