Rein Taagepera esitles uut raamatut eesti ja Eesti poliitikast

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taagepera (vasakul) ja Erkki Bahovski uue raamatu esitlusel.
Rein Taagepera (vasakul) ja Erkki Bahovski uue raamatu esitlusel. Foto: Kristjan Teedema

Tuntud politoloog ja poliitik Rein Taagepera esitles eile Tartu kaubamaja Apollos oma värsket raamatut «Eesti poliitika 100 aastat». Autor arutleb teoses tähtsamate ja tähelepanuväärsemate punktide üle eesti ja Eesti ehk nii rahva kui ka riigi poliitikas.

«Kindlasti ei tahtnud ma kirjutada ülevaadet, mis on nagu lühientsüklopeedia, mida isegi mina ei tahaks tagantjärele lugeda ja keegi teine ilmselt ka mitte,» ütles Taagepera vastse trükise tutvustuseks. Raamatu kirjutas ta eelkõige iseendale ja nii, et ka tal endal oleks seda alati meeldiv lugeda.

Esitlusel vestles autoriga ajakirja Diplomaatia peatoimetaja, ajakirjanik ja ajaloolane Erkki Bahovski. Arutelu saatsid värvikad väljaütlemised, näiteks nimetas Taagepera Konstantin Pätsi valitsemisaega kodumaiseks tsiviliseeritud diktatuuriks, kuid tollal asendamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles