Tartu lasteaiad valmistuvad juba pimedaks ajaks

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lastaed Naerumaa Päkapiku maja hoovi paigaldatakse õuealavalgusust.
Tartu lastaed Naerumaa Päkapiku maja hoovi paigaldatakse õuealavalgusust. Foto: Kristjan Teedema

Tähelepanelik lugeja võib olla märganud, et Tiigi tänaval Tartu lasteaia Naerumaa Päkapiku maja aias käib viimastel päevadel ehitustöö ning lapsed pole saanud oma lasteaia õues mängida. Välisvalgustus paigaldatakse selleks, et lapsed saaksid ka pimedal ajal õues olla. Ajutiselt käivad Päkapiku maja kasvandikud õuesõpet tegemas kõrval asuvas Tartu laste turvakodus.

Tartu linnavarade osakonna ehitusteenistuse vanemspetsialisti Janek Laane sõnul on tegu Tartu linna finantseeritava mitmeaastase projektiga. «Juba paar-kolm suve oleme järgemööda Tartu lasteaedadesse õuevalgusteid paigaldanud ning kindlasti jätkame ka järgmistel aastatel,» ütles Laan.

Valgustatud õue on saanud juba Annikese, Pääsupesa, Poku, Mõmmiku, Helliku, Piilupesa, Krõlli, Tähtvere ja Tõrukese lasteaiad. Tänavu saab õuevalgustid lisaks Naerumaa Päkapiku majale veel lasteaed Meelespea. Valgusteid planeeritakse ka Midrimaa ja Kannikese lasteaeda. Valgustipostid seatakse üles iga lasteaia õuele elektriprojekteerija koostatud valgusarvutuse põhjal, mis tähendab, et valgustite hulk erineb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles