Vanad head kriiditahvlid kaovad nutiajastul ajalukku

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Ruusmaa OÜ Skarconist näitas, et Raatuse kooli uued laserprojektorid ei jäta klassi ees seisva inimese varju tahvlile.
Jaak Ruusmaa OÜ Skarconist näitas, et Raatuse kooli uued laserprojektorid ei jäta klassi ees seisva inimese varju tahvlile. Foto: Margus Ansu

Tartus valmib peagi Raatuse uus ja uhke koolimaja. Sügisel oma vanasse kooli minevad lapsed leiavad eest midagi hoopis uut ja uskumatut. Kuidas saab olla nii, et tahvlit ei olegi? Kuidas saab valgele seinale joonistada sõrmega?

Kui veel mõni aasta tagasi olid klassides korrapidajad, kes pärast tundide lõppu pidid tahvli kriiditolmust puhtaks nühkima, siis nüüd on käes aeg, mil Raatuse kooli pool tuhat õpilast jätavad sügisel oma põhjalikult remonditud koolimajas kriidikrigina ja tahvlipesuga hüvasti.

Koolimaja hakkab peatselt valmima, Raatuse kooli direktor Toomas Kink märkis, et ehitusmehed on töödega graafikust ees ning lapsed saavad majja õigel ajal. Eile tassisid mehed koolimajja juba ka mööblit. Samal ajal paigaldavad klassidesse ja kõigisse teistesse ruumidesse OÜ Skarcon töötajad 198 933 euro eest tehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles