Rahvas koguneb homme õhtul Tabiverre tselluloositehase vastu protestima (7)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul moodustub Tabiveres Piibe maantee ääres asuvale kergliiklusteele inimkett.
Täna õhtul moodustub Tabiveres Piibe maantee ääres asuvale kergliiklusteele inimkett. Foto: Sille Annuk

Täna õhtul kell pool seitse koguneb suur hulk rahvast Tabiverre Piibe maantee kõrval asuvale kergliiklusteele, et ühiselt moodustada inimkett Tabivere lähistele planeeritava tselluloositehase rajamise vastu. Protestiaktsiooni üks eestvedaja Kristiina Värnik sõnas, et nende sündmusele on oodatud kõik, kes ei soovi tselluloositehase rajamist ei Tabivere lähistele ega kusagile Eestisse.

«Küsimus pole vaid Tartus või Tabiveres,» märkis Värnik. «Sellist tehast pole kusagile Euroopasse vaja, meie loodus ei pea nii suurele tööstusele vastu.»

Sündmuse korraldaja selgitas, et protestiaktsiooni käivitas paar nädalat tagasi selgunud uudis, et tselluloositehase rajad kaaluvad tehase uue asukohana Tabivere külje all asuvat paika.

«Eriti ebameeldiv oli seejuures, et me kuulsime sellest plaanist meedia kaudu, kohalikega ei rääkinud sel teemal eelnevalt keegi,» lisas Värnik.

Pea kohe, kui ebameeldiv uudis tabiverelasteni jõudis, pani Värnik koos kohalike mõttekaaslastega pead kokku ning ühes asusid nad protestiaktsiooni organiseerima. Seni pole sündmuse korraldaja kohanud kedagi, kes ütleks, et tselluloositehase rajamine Tabivere lähistele või kusagile mujale Eestisse on hea mõte.

Seda, kui palju rahvast täna Tabiverre kohale tuleb, ei julenud korraldajad prognoosida. «Võib juhtuda, et seal on ainult sada inimest, aga võib olla tuleb rahvast kokku üle tuhande,» sõnas Värnik. «Meie aktsiooni toetajaid jagub igasse Eesti paika ning ma tean, et osa rahvast plaanib kohale sõita ka pealinnast.»

Pärast inimketti jalutatakse ühiselt Tabivere rahvamaja ette, kus astuvad paaritunnisel kontserdil üles mitmed tuntud artistid, eesotsas Tõnis Mägiga. Peeter Jõgioja trummipõrina saatel viiakse ühiselt läbi ka loits. Kontsert kestab orienteeruvalt kella kümneni ning on kõigile tasuta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles