Sihtasutuse Alatskivi Loss juhataja Eve Sild märkis, et mõisa talli päästmiseks on viimane aeg. EASi kaudu saadud toetusega tehakse vana suur tall korda ning sinna tuleb näituse- ja kontserdisaal.
Sihtasutuse Alatskivi Loss juhataja Eve Sild märkis, et mõisa talli päästmiseks on viimane aeg. EASi kaudu saadud toetusega tehakse vana suur tall korda ning sinna tuleb näituse- ja kontserdisaal. Foto: Margus Ansu

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetas 20 piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) projekti Tartu, Järva, Lääne, Viljandi ja Valga maakonnas ligi 20 miljoni euroga. Tartumaale lisandub toetuse abil teid kondiauruga liikujatele ning Sibulateel on kavas laiendada Peipsiääre vallas Kolkja vanausuliste muuseumi, luua Alatskivi lossi sõiduhobuste talli mõisakultuuri tutvustav ekspositsioon ning arendada Kodavere kultuuri tutvustavaid maastikuobjekte.

Alatskivi mõisa tall renoveeritakse EASi kaudu tuleva 425 000 euroga. Vanasse suurde hoonesse tehakse näituse- ja kontserdisaal, sest publik ei mahu lossi saali ära.

Kommentaarid
Copy