Krista Aru oli lõppenud parlamendihooaja töökaim saadik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Krista Aru
Riigikogu liige Krista Aru Foto: Kristjan Teedema

Lõppenud kevadhooaja kõige töökam riigikogu liige oli Vabaerakonna fraktsiooni aseesimees Krista Aru. Tartust valitud Aru tegi ühtekokku 147 sõnavõttu ja esitas 19 arupärimist – rohkem kui ükski teine saadik.

Vabaerakond vahendab lisaks, et seejuures osales Aru 70 istungil 71st.

Krista Aru on parlamendi kultuurikomisjoni ning julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige. Ta peab oma suurimaks ettevõtmiseks lõppenud tööperioodil olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu «Eesti keel kui riiklik taristu» korraldamist. Ühtlasi algatas Aru seejärel riigikogu eelnõu menetluse, milles tehakse ettepanek muuta emakeelepäev, 14. märts riigipühaks.

«Olen suhtunud töötamisse alati täie tõsidusega ning andnud igal ajal ja igas kohas oma parima. Pole vahet, kas omal ajal malevas kapsaid kõblates või nõusid pestes, hiljem teadust tehes või nüüd riigikogus tegutsedes – ikka tahan, et asjad saaksid võimalikult hästi tehtud,» vahendas erakonna pressiteade Aru sõnu.

Krista Aru valiti riigikokku Tartu linnast 2529 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles