Tartu laululavale kogunes tuhandeid inimesi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul on Tartu laululaval suurkontsert «Viis isamaalist laulu», kuhu korraldajate sõnul on oodata üle 5000 inimese.

Kontserdi avapauguna kõlas «Isamaa ilu hoieldes», pärast mida pidas kõne Tartu linnapea Urmas Klaas. Seejärel süttis lauluväljakul «Ei ole üksi ükski maa» saatel tuli. Tartu Postimehe ajakirjaniku Jüri Saare sõnul lehvivad sinimustvalged ja suurkontserti on nautima kogunenud suur hulk inimesi, kuid rahvast mahuks väljakule veelgi. 

Viimastel nädalatel on Tartu laululaval käinud kibekiire töö – kõik selle nimel, et värskendatud laululava selle kontserdiga avada. Alo Mattiiseni «Viie isamaalise laulu» esmaesitusest möödus tänavu kolmkümmend aastat. Ürituse korraldaja Martti Meumers ütles Tartu Postimehele, et selle kontserdi korraldamine on väga tähtis nii talle isiklikult kui ka kõigile eestlastele.

«Olin 30 aastat tagasi siin kohal, koos emaga. See on uskumatu, mis Eestiga on selle ajaga juhtunud, ja need viis isamaalist laulu on ehe näide laulu väest,» nentis Meumers. «Kui selliseid ühislaulmisi Eestis poleks, kas elu Eestis olekski selliseks kujunenud, nagu ta praegu on?»

Kontserdi korraldamise ettepaneku tegi Ivo Linna ning Meumers ei saanud sellest kuidagi keelduda. «Kui vaadata, mis praegu Tartu ümber toimub, siis mulle tundub, et Eesti vajab jälle kokkusaamist ja ühislaulmist,» lausus ta.

Kontserdil astuvad lavale Ivo Linna, Tõnis Mägi, Kare Kauks, Reet Linna, Karl Madis, Toomas Lunge, Jaan Elgula, Hardi Volmer, Riho Sibul, Peeter Volkonski ja teised tuntud muusikud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles