Kalevipoja rattamaratoni võitis üllatusmees Kirill Tarassov

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Kirill Tarassov Kuremaa mõisa esisel.
Võidukas Kirill Tarassov Kuremaa mõisa esisel. Foto: Erakogu

Suvekuumuses sõidetud järjekorras 11. Kalevipoja rattamaratoni Jõgevamaal võitis üllatusmees Kirill Tarassov.

Maratoni algusfaasis olid Küüslaugufesti vahefinišis esimesed tuttavad nimed Peeter Tarvis ja Gert Jõeäär, edasi Taavi Kannimäe ning Sten-Erik Ottender. Kümmekond kilomeetrit enne lõppu Laiuse mäefinišis olid juhtgrupis aga hoopis teised nimed – Kirill Tarassov, Caspar Austa, Martin Laas ning Raido Saar.

Kuremaa asula tagusel viimasel kruusasel tõusul kiirendasid Saar ning Tarassov, järele suutis minna vaid Laas. Finišisirgel näitas aga teravamat spurdijalga Tarassov ning mehe elu esimene rattamaratoni võit oli saanud tõsiasjaks.

«Püsisin juhtgrupis terve trassi, Jõeäär sõitis rehvi puruks, Austa tegi korra ehmatava uperpalli. Laiuse mäe serpentiiniga tõusul vaatasin, et jaksan minna küll ja rebisin pundi tükkideks. Sealt kuni lõpuni jäi meid neli, esimesena pudenes Austa, seejärel kangestus korraks Laas ning vastumäge finišisirgel polnud veel midagi kindlat,» sõnas õnnelik võitja. «Õnneks olid täna väga head jalad ja sain oma elu esimese maratonivõidu kätte. Kirss tordil oli Laasi alistamine, tegemist siiski maanteel kontinentaaltiimi ratturiga. Üritan ise ka piiri taha sõitma saada, sealgi võib kasuks tulla, et nii kõva mehega suutsin lahingut pidada.»

Naiste kiireim oli taas Greete Steinburg. «Hommikul tundus, et pole just see kõige kirkam sõidupäev, aga distantsi edenedes paranes ka enesetunne. Tänane rada oli muidugi ilma tõttu megakiire ja tolmune. Paar korda jäin grupist maha ka. Korraks muigasin endamisi, et hulk mehi tahab vist ka parima naise tiitlit saada, nii et oli paras kemplus,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles