Tänavakunstikleepsude näitus avati koos esimese legaalse joonistuskohaga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleepsunäitust tutvustasid Agnes Arumetsa (vasakult) ja Irma Leene Kiho.
Kleepsunäitust tutvustasid Agnes Arumetsa (vasakult) ja Irma Leene Kiho. Foto: Sille Annuk

Endise Kasekese restorani kõrval on rahvusvahelise Stencibility festivali raames avatud tänavakunsti ühe liigina kasutatavate kleepsude näitus «Släp!». Suuremad ja väiksemad kleepsud on kleebitud vana väikeveoki külge. Lammutamisele mineva Kasekese seinad on aga kuulutatud selle suve lõpuni Tartu esimeseks legaalseks joonistamispinnaks.

Festivali korraldajate andmeil on oma loomingut saatnud üle 150 kunstniku umbes 25 riigist. Auto juures toimetanud festivali abilised ja väikestviisi ka ise tänavakunstnikud Agnes Arumetsa ja Irma Leene Kiho rääkisid, et kleepse tuli mitmelt poolt maailmast ootamatult palju, mõned saadetised isegi Jaapanist ja USAst.

Kasekese välisseinad on saanud kokkuleppel linnavalitsuse ja omaniku, osaühinguga Gangestein selle suve lõpuni niisuguseks kohaks, kuhu igaüks võib joonistada ja värvipurke suhistada nii, kuis jaksab.

Tartu esimene legaalne joonistamispind avati koos kleepsunäitusega neljapäeval. Festival lõpeb pühapäeva õhtul. Stencibility festivali pea Sirla sõnul saab esmaspäevast neljapäevani vanal veokil kleepse vaadata Tartu raeplatsil.

Kasekese välisseinad (pildil tagakülg) on suve lõpuni joonistamiseks vabad kõigile, kes aga soovivad.
Kasekese välisseinad (pildil tagakülg) on suve lõpuni joonistamiseks vabad kõigile, kes aga soovivad. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles