Võrtsjärve külje all sirgub miljon kuuse- ja kasetaime

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Metsameistri kasvuhoonetes sirguvad kase- ja kuusetaimed, mida käisid eile vaatamas firma juhatuse liige Mart-Sander Mõts (vasakult), ostujuht Joel Lobjakas, juhatuse liige Taavi Lellep ja istikute kasvataja Kristjan Laas. 
Eesti Metsameistri kasvuhoonetes sirguvad kase- ja kuusetaimed, mida käisid eile vaatamas firma juhatuse liige Mart-Sander Mõts (vasakult), ostujuht Joel Lobjakas, juhatuse liige Taavi Lellep ja istikute kasvataja Kristjan Laas. Foto: Kristjan Teedema

Metsandusega tegeleva osaühingu Eesti Metsameister töötajad tõdesid kolm aastat tagasi, et Eestis on puutaimede suur defitsiit, kodumaiste puukeste järjekorras tuli aasta-kaks oodata. Eile avas Eesti Metsameister Võrtsjärve lähedal Suure-Rakkes kaks kasvuhoonet, mis võtavad enda alla 1400 ruutmeetrit.

«Praegu on defitsiit umbes kolm miljonit taime aastas,» ütles Mart-Sander Mõts, OÜ Eesti Metsameister juhatuse liige. «Need, kes puuistikuid kasvatavad, müüvad need kas RMK-le või siis kasvatavad nii vähe, et ei täida eraisikute nõudlust ära.»

Kahes kasvuhoones sirgub ligi miljon kase- ja kuuseistikut. Ostujuht Joel Lobjakas märkis, et tavaliselt alustatakse 100 000 taime kasvatamisega. Uuel aastal tahab ettevõte veel kaks kasvuhoonet rajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles