Lillepoes õitseb seitsmemeetrine magnoolia

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Meie oludes haruldus, seitsme meetri kõrgune suureõieline magnoolia puhkes õide Lõunakeskuse kõrval Mileedi lillemajas. Mileedi lillemaja turundusjuhi Alari Suurmetsa  teada Eestis teist nii suurt magnooliapuud ei leidu.

«Ta (magnoolia - toim) jõudis meile aprilli lõpus, kui oli õues 20 kraadi sooja ning järgmisel päeval tabas meid lumetorm,» meenutas Suurmets. Peagi hakkas suur magnoolia aga lehti langetama. Tekkis kartus, et heitlike ilmaolude pärast viskab eksootiline puu lehed sootuks maha ning õitsemist pole üldse loota. Siiski puu kogus end ning nüüd on uhke magnoolia õienuppe täis ja mõned paarikümnesentimeetrise läbimõõduga õied on juba ka avanenud.

«Vedasime teda siin nagu kass poegi,» rääkis Suurmets. Nimelt ei talu suureõieline magnoolia väga palju otsest päikesevalgust ja ka kõva tuult. Need, kes soovivad õitsvat iludust vaadata, peavad minema lillepoe taha väliala kõrvale, sest sealsed tingimused sobisid pisut pirtsakale ilupuule kõige paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles