Latikakütid põrutavad keelust hoolimata Emajõe kaldasse välja (7)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu pildilt näha, on Vorbusel otse Emajõe ääres väga romantiline telkida, kuid autod tuleb siiski jätta selleks ette nähtud kohta.
Nagu pildilt näha, on Vorbusel otse Emajõe ääres väga romantiline telkida, kuid autod tuleb siiski jätta selleks ette nähtud kohta. Foto: Keskkonna­inspektsioon

Tartust Vorbuse poole sõites laiub enne Vorbuse asulat paremat kätt suur põld, mille serva, suunaga jõe poole, palistavad paljudest autodest jäänud rööparead. Tegelikult ei tohiks neid isetekkelisi teid seal aga olla, sest saja meetri laiuses Emajõe piiranguvööndis on mootorsõidukitega liikumine keelatud.

Tartu külje all Vorbusel tekitavad keskkonnainspektsioonile ja kohalikele tuska kalamehed, kes sõidavad autodega otse Emajõe kaldale, kuigi seadus seda ei luba. Oma teguviisi vabandavad rikkujad enamasti sellega, et polnud piirangust teadlikud, samuti panevad jõe ääres ees seisvad autod ja üle põllu sõidetud teed kalastajaid arvama, et nii võibki teha. Maaomanik on küll paaril korral paigaldanud teele keelumärgid, kuid keegi on need sealt kiiremas korras eemaldatud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles