Suur saal oli tulvil tublidest noortest

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna ja maakonna esindajad tänasid ja premeerisid TÜ muuseumis tänavusi parimaid koolilõpetajaid. 
Tartu linna ja maakonna esindajad tänasid ja premeerisid TÜ muuseumis tänavusi parimaid koolilõpetajaid. Foto: Margus Ansu

Ligi 170 neidu ja noormeest oli eile pärastlõunal kutsutud Tartu ülikooli muuseumi valgesse saali. Seal andsid Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Rain Sangernebo tublidele koolilõpetajatele tänukirjad.

Tartus lõpetab tänavu gümnaasiumi kuldmedaliga 42 ja hõbemedaliga 47 õpilast. Kiitusega lõpetas 60 kutseharidust omandanud noort. Kõige enam kuldmedaliga lõpetajaid – 23 – on Treffneri gümnaasiumist. Tartu maakonnas lõpetasid gümnaasiumi väga heade õpitulemustega 17 noort, neist 11 kuld- ja 6 hõbemedaliga.

Pärast gümnaasiumi lõpetamist seisab värsketel vilistlastel ees järgmine katsumus – nuputada välja, mis saab edasi. Kas minna koolitarkust rakendama ja asuda tööle või jätkata kooliteed ülikoolis? Tartu Tamme gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetava Aule Nelke esimene valik oleks Tartu ülikooli majandusteaduskond, varuplaan on õigusteadus. «Kõik oleneb sellest, kas ülikooli sisse saan,» ütles ta. Nelke rääkis, et talle on alati meeldinud arvutada, märkmeid teha, kritseldada ja tabeleid uurida ning seega oleks majandus väga loogiline jätk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles