Soe küpsetas maasikad varakult punaseks

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Poljakov Aru talust müüs eile Tartu avaturul maasikaid kaheksaeurose kilohinnaga. Et ennelõunal müük hästi ei läinud, mõtles ta hinda alandada. 
Markko Poljakov Aru talust müüs eile Tartu avaturul maasikaid kaheksaeurose kilohinnaga. Et ennelõunal müük hästi ei läinud, mõtles ta hinda alandada. Foto: Margus Ansu

Tartu Postimees käis eile Tartu avaturul kohalikke põllusaadusi otsimas. Selgus, et möödunud aasta 30. juunil oli maasikmarja kilohind üks euro kallim kui eile. Talunikud rääkisid, et soojad ilmad aitasid maasikavalmimisele kaasa ning tänu sellele sai põllult marju korjata nädal aega varem. 

Kalendri järgi on suve alguseni jäänud veel üheksa päeva, ilma järgi võib aga arvata, et suvi algas juba kuu aega tagasi. Kõva kuumus ja kõrvetav päike andsid hoogu ka kodumaiste põllusaaduste küpsemisele ja nii valmisid tavapärasest nädal varem näiteks maasikas, kurk ja ka kartul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles