Tartu kaasaval eelarvel valitakse veerandsada tuumakamat ideed

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas. Pilt on illustratiivne.
Hoiupõrsas. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval, 11. juunil algusega kell 17 ja kolmapäeval, 13. juunil kell 17 toimub Sisevete Saatkonnas kaasava eelarve arutelu, kus ideede üle arutlevad nende autorid ja erinevate valdkondade asjatundjad. Selguvad 25 ideed, mis lähevad oktoobris toimuvale rahvahääletusele. 

Tartu kaasavasse eelarvesse esitati tänavu 57 ideed, millest 33 jõudsid arutelule. Arutelule ei pääsenud ideed, mis ei ole teostatavad kas ajaliselt, rahaliselt või tehniliselt, ning mis ei vasta kaasava eelarve tingimustele või on lähiajal juba tegemisel. Arutelu tulemusena selgub 25 ideed, mis lähevad 4.-10. oktoobril toimuvale rahvahääletusele.

11. juunil arutletakse ideede üle, mis koonduvad teemagrupi «Sport ja liikumine» alla ning 13. juunil on arutelu teemaks «Linnaruumi rikastamine ja liiklusturvalisus».

Huvilised on oodatud vestlusi jälgima ja soovi korral sõna sekka ütlema. Hindamisel osalevad ideede autorid ja kohale kutsutud eksperdid. Arutelusid juhib Andrei Liimets.

Kõikide ideede ja kaasava eelarve käiguga saab tutvuda veebis: http://www.tartu.ee/kaasaveelarve.

Kaasava eelarve eesmärk on viia 2019. aastal 200 000 euro eest ellu vähemalt kaks ideed. Lisaks sellele parandada kogukondadevahelist koostööd ja tutvustada linlastele eelarve koostamise põhimõtteid. Ühe idee maksumus võib olla kuni 100 000 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles