Galerii: lennupäevade esimene päev meelitas kohale tõelised rahvamassid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu küljel all Langel asuv Eesti lennundusmuuseum meenutas täna (ja meenutab ilmselt ka homme) tõelist palverändurite Mekat, kuhu voorisid inimesed nii Tartu kui Põlva poolset maanteed pidi. Põhjuseks lennupäevad, mis tänavu toimuvad 13. korda.

Nagu märkis Eesti lennundusmuuseumi asutaja ja juht Mati Meos, on saanud tavaks, et lennupäevadel on kohal kõik, mis Eestis lendab. Suurepärane ilm soosis lendavaid tegevusi ka igati ja nii sai nautida vigurlendurite pööraseid etteasteid, langevarjurite sooritusi, purilendurite ning mudellendurite esitlusi ja palju muud põnevat. Ülelende sooritasid Soome õhujõudude sõjalennukid.

Traditsiooniliselt esitletakse lennupäevadel ka muusemi uusi eksponaate. Sel aastal on väljapanekule lisandunud Briti õhuväelt saadud ründelennuk Harrier GR3, politsei ja piirivalve lennusalka teeninud seirelennuk L-410 UVP ning õhuseire divisjoni passiivradari kompleks.

Teist aastat osaleb lennupäevadel muljetavaldava hulga tehnikaga NATO lahingugrupp. Näha saab brittide tanki Challanger 2, liikursuurtükki AS90 ja jalaväe soomustehnikat ja relvasüsteeme. Taanlased näitavad jalaväe lahingumasinat CV90, mis on värskelt jõudnud ka Eesti kaitsejõudude relvastusse. Liitlaste kõrval võtavad koha sisse Eesti kaitsejõudude ja kaitseliidu soomustehnika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles