Tartu noormaadlejad sõidavad esmakordselt Euroopa meistrivõistlustele

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored Tartu maadlejad Robin Krivmen (vasakult), Georg Kristerson, Artur Jeremejev ja Max Hristjuk.
Noored Tartu maadlejad Robin Krivmen (vasakult), Georg Kristerson, Artur Jeremejev ja Max Hristjuk. Foto: Erakogu

Nädala pärast Ungaris toimuvatel õpilaste vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel maadluses on Eesti koondist esindamas ka neli Tartus Tamme staadioni maadlusaalis treenivat matimeest. Max Hristjukile, Artur Jeremejevile, Georg Kristersonile ja Robin Krivmenile on see üldse elu esimene rahvusvaheline tiitlivõistlus.

Pääsuks EM-koondisesse pidid Hristjuk (-38 kg) ja Krivmen (-75 kg) võitma Eesti meistrivõistlused, Jeremejev (-48 kg) näitas aga head taset mitmel turniiril, kus tal õnnestus võita ka Eesti meistrivõistlused võitnud konkurendi ja seeläbi tagada endale koht koondises.

Kõige pingelisemaks kujunes teekond, aga Kristersonile (-53 kg), kellel tuli võita kolmest kaks katsematši, sellega sai noor matimees ka hakkama.

Tartlaste ettevalmistusse on aasta jooksul kuulunud välislaagrid Valgevenes ja Ameerika Ühendriikides, lisaks mitmed rahvusvahelised turniirid ja laagrid kodumaal. 

Õpilaste vanuseklassi esimesed Euroopa meistrivõistlused peeti eelmisel aastal Serbias. Kõige edukamad olid seal venelased, kes võitsid Kreeka-Rooma maadluses kümnest võimalikust seitse kehakaalu.

Igal riigil on võimalus maadlema panna 13 noorsportlast, valida on kümne kehakaalu vahel, ühes kehakaalus ei saa maadelda rohkem kui kaks sama riigi esindajat. Kokku sõidab Eestist võistlema 13 noort Kreeka-Rooma maadlejat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles