Tartu Variku koolis lõppesid kolmandad kooliolümpiamängud

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

4.–6. juunil peeti Tartu Variku koolis III kooliolümpiamängud. Viimane pool aastat on kuulutatud Variku koolis olümpia-aastaks.

Võistlustele andsid avapaugu õpetajad, kelle seast selgitati tihedas konkurentsis juba veebruari algul välja kõige sportlikumad. Võistlusala oli sõudeergomeetril distantsi läbimine. Veebruarikuus lükati hoog sisse ka sporditeemaliste kirjandite kirjutamisele ning piltide joonistamisele.

Meeleolukaks kujunes ka olümpialaulude konkurss, millele aitasid kaasa lapsevanemad. Märtsikuus oli olümpiaharidusnädal ning miniatuurse Variku Volli (kooli maskott) meisterdamine.

Kooli nimepäeval, 4. mail loosisid klassid välja riigid, mida nad esindavad kooliolümpiamängudel. Välja loositi 23 riiki Eestist Indiani. 28. mail süüdati päikese abil olümpiatuli.

Esimesel päeval peeti avatserermoonia ja rongkäik. Peale Variku kooli osalesid võistlustel ka Kivilinna ja Tamme kooli õpilased. Olümpiatule süütasid õed Luiged.

Teisel päeval võeti mõõtu mitmetel võistlusaladel. Kõigil oli võimalik registreerida end vähemalt kolmele alale. Lõputseremoonial jagati võitjatele välja üle 170 medali.  

Kooliolümpiamängude korraldajad on neli 8. klassi noormeest: Ken-Markus Üle, Keron Kadak, Kardo Ken Konts ja Karl Marten Muruaas, juhendaja Helve Israel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles