Margus Kohava: Tabivere on vaid üks võimalik asukoht (1)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava.
Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava. Foto: Margus Ansu / Postimees

Esmaspäeval Eesti Päevalehes avaldatud arvamusloos lõid Est-Fori tselluloositehase eestvedajad mulje, et nende plaan on tehas rajada Tabivere külje alla, kuid eile antud vastus seda kuidagi  ei kinnita.

Tartu Postimees küsis: Meedia jahvatab nüüd mõnuga väidet, et Est-For teeb oma tehase Tabiverre, sest lõpuks olete mingi kohanime välja öelnud. Paluksin selgitust, miks just nüüd ja teiseks, millal te jõudsite äratundmiseni, et just Tabivere juurde see tehas sobib?

Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava vastas: Riigi eriplaneeringus on kümneid võimalikke asukohti ning Tabivere piirkond on olnud võimalike asukohtade hulgas riigi eriplaneeringu algatamisest peale.

Me ei ole suhelnud ei Tabivere ega muude võimalike asukohtade elanikega, sest neid kui võimalikke asukohti ei ole veel esile toodud, kuna REP (riigi eriplaneering – toim) ei ole sisulise tegevusega saanud veel alustada. Tartu valla esindajatega oleme varasemalt suhelnud, kuid seda üldisel tasandil puidurafineerimistehase idee teemal. Tabivere puhul on tegemist vaid ühe võimaliku asukohaga, mis on arendaja seatud kriteeriumite – logistika, vooluveekogu ja metsaressursi olemasolu osas – sobilik.

Kui elanikud ning kohalik omavalitsus on huvitatud oma piirkonna arengust – ja me usume, et nad on – siis meie oleme huvitatud arengule kaasa aitama. Ükskõik, millise konkreetse asukohani riigi eriplaneeringu jooksul jõutakse, siis peaksime leidma atraktiivse kompromissi arendaja, kohaliku omavalitsuse ja kohalike elanike vahel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles