Sulgpallur Kristin Kuuba tegi Lätis karjääri parima turniiri

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba (vasakul) ja Helina Rüütel.
Kristin Kuuba (vasakul) ja Helina Rüütel. Foto: Margus Ansu

Lätis Jelgavas toimunud sulgpalli Euroopa karikaetapil krooniti kahekordseks võitjaks Tartu Triitoni klubi esindav Kristin Kuuba, kes jäi võitmatuks üksikmängus ning koos Helina Rüütliga ka paarismängus.

Euroopa meistrivõistlustel 9. koha saavutanud Kuubal oli üksikmängus turniiri esimene paigutus ning ta näitas hiilgavat mängu, kui võitis turniiri ühtegi geimi kaotamata. See oli Kuuba karjääri esimese võit maailma edetabeli turniiridelt.

Esikoha saamiseks oli Kuubal vaja võita viis vastast ning järjepanu said alistatud Taani, Venemaa, Walesi, Šveitsi ja Valgevene sulgpallurid.

Kristin Kuuba ise oli eduka turniiri järel mõistagi väga õnnelik.

«Üksikmängus pole ma varem kunagi Euroopa karikaetapil võitu saavutanud ning tegu on kindlasti meeldejääva ja tähtsa päevaga. Hea meel on selle üle, et tunnen end platsil väga enesekindlalt, mäng on minu kontrolli all ja domineerin vastaste üle, kellega varem mängisin väga tasavägiselt,» rääkis Kuuba.

Võita turniir ilma geimigi kaotamata näitab, et olen tasemelt teinud sammu edasi ning see annab juurde palju motivatsiooni ning kindlust, et teeme õiget asja. Olen Jelgava turniiriga väga-väga rahul ning ootan juba järgmisi võistlusi, kus loodan näidata sama head mängu,» lisas ta.

Paarismängus oli maailma edetabelis 59. kohal asuval Kristin Kuubal ja Helina Rüütlil samuti esimene paigutus. Eesti paar suutis oma asetust õigustada ning taas võideti kõik mängud vastastele ühtegi geimi loovutamata.

Tegu oli eestlannade viienda Euroopa karikaetapi võiduga naispaarismängus. Eesti neiude esimene Euroopa karikaetapi võit pärineb 2016. aastast, kui saavutati esikoht Lätis, pärast seda on võidetud turniirid Leedus, Horvaatias, Marokos ning nüüd taas Lätis.

Helina Rüütli jaoks oli tegemist esimese turniiriga pärast operatsioonist tingitud mängupausi ning seetõttu oli ta võiduga väga rahul.

«Ei ole saanud täiskoormusega trenni veel tegema hakata ning antud turniir oli hea proovikivi. Kindlasti andis turniirivõit hea emotsiooni ning motivatsiooni edasi pingutamiseks. Esimene mäng oli rabe, aga sealt edasi sujus kõik juba suurepäraselt,» ütles Rüütel.

Eesootavate turniiride kohta märkis Rüütel, et graafik on tihe ning turniirid on ootavad ees mitmel järjestikusel nädalavahetusel.

«Neljapäeval sõidame Leetu, seejärel Hispaaniasse ning sealt lendame otse klubide Euroopa meistrivõistlustele Poola, kus esindame BC Milano võistkonda, kellega tulime hiljuti Itaalia meistriteks,» lisas Rüütel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles