Eesti folkloristika aastapreemia saab Tiiu Jaago

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna antakse esmakordselt välja Eesti folkloristika aastapreemia. Selle saab Tartu Ülikooli eesti ja võrdleva rahvaluule osakonna dotsent Tiiu Jaago, kelle teadustegevus on olnud asjatundjate hinnangul erakordselt viljakas, mitmekülgne ning folkloristika piire avardav.


Preemia antakse kätte Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis kell 16 algaval Akadeemilise Rahvaluule Seltsi aastakoosolekul, kinnitas selts oma teates. Preemia määramisel arvestatakse ühe kalendriaasta jooksul jüripäevast (23. aprill) kuni järgmise aasta jüripäevani ilmunud publikatsioone või muud preemia statuudile vastavat teadustegevust.

Tunnustus on mõeldud inimesele, kes teeb kõrgel professionaalsel tasemel teaduslikku või teadustulemusi populariseerivat tööd folkloristikas, meie rahvuskultuuri ühes keskses valdkonnas. Preemia asutas Akadeemiline Rahvaluule Selts (ARS) koostöös Eesti Kultuurikapitaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles