Toidukino pakub uusi seansse ja uusi toite

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Thomas Andersoni mängufilmis «Nähtamatu niit» saab näha rikkalikku toidulauda.
Paul Thomas Andersoni mängufilmis «Nähtamatu niit» saab näha rikkalikku toidulauda. Foto: Kaader filmist

Tartu Elektriteater alustab täna taas Toidukino seanssidega, mis viivad kokku gastronoomia ja filmikunsti. Elektriteatri kinosaal Tartu ülikooli endises kirikus (Jakobi 1) muutub omanäoliseks restoraniks, kus saab kinotoolide asemel võtta istet linadega kaetud laudade ääres ning koos filmi vaatamisega nautida teosest inspireeritud kolmekäigulist õhtusööki.

Täna kell 19 on kavas Wes Andersoni uusim film, teravmeelne animatsioon «Koerte saar». Et filmi tegevus leiab aset Jaapanis, on toit tulvil Aasia maitsetest.

Teisipäeval kell 19 linastub Toidukinos tänavu parima filmi Oscarile kandideerinud Paul Thomas Andersoni mängufilm «Nähtamatu niit», mille peaosas teeb oma viimase filmirolli meisterlik Daniel Day-Lewis.

«Nähtamatu niit» jutustab loo õmblejast, kelle elu muutub täiesti, kui ta kohtub noore, kuid väga teotahtelise naisega, kellest saab õmbleja muusa ja armuke. Õhtusöögimenüü on inspireeritud filmist ja Inglise köögi parimatest paladest, sealt ei puudu peekon, munad ega šokolaadikook.

Toidukino seanssidele paneb punkti kolmapäeval kell 19 dokfilm «Alberti leiutamine», mis portreteerib tippkokka Albert Adriàt. Filmijad on jälginud teda neljal aastal, mil ta Barcelonas järjest uusi restorane avades end taasleiutas. «Alberti leiutamise» juurde pakutakse Hispaania toidukunstist ja maailma tipptaseme gastronoomiast inspireeritud vahemerelist menüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles