Variku kooli õpilased jätavad hüvasti umbse vana majaga

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variku kooli direktor Peeter Kikas rääkis päevinäinud klaasiruumis, et pärast suurt remonti saab koolimast uhke õppe­asutus koos uhiuue spordi­hoone ja kunsti­galeriiga. 
Variku kooli direktor Peeter Kikas rääkis päevinäinud klaasiruumis, et pärast suurt remonti saab koolimast uhke õppe­asutus koos uhiuue spordi­hoone ja kunsti­galeriiga. Foto: Sille Annuk

Kui põhjalikult ümberehitatud Raatuse koolimajale annavad töömehed veel viimast lihvi ning õpilased saavad seal sügisel alustada uut õppeaastat, siis Variku kooli lapsed valmistuvad oma vana majaga hüvasti jätma. Selle Ropka linnajaos 1980. aastal valminud ning senimaani põhjaliku remondita olnud koolimaja rekonstrueerimine algab pärast jaanipäeva.

Variku kooli direktor Peeter Kikas ütles, et kõige suuremat muret tekitab pea 38 aastat vanas koolimajas palavus ja õhupuudus – pole ventilatsiooni. Mida kõrgemale korrusele koolimajas minna, seda palavamaks lähevad ruumid. «Lastel on keeruline õppetööle keskenduda, sest klassid on umbsed ja kuumad,» märkis direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles