Pildid sündisid juhuslikest pintslitõmmetest

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gildi galeriis on Hille Kääriku maalid "Minu rõõmud".
Gildi galeriis on Hille Kääriku maalid "Minu rõõmud". Foto: Margus Ansu

Tartu vanalinna Gildi galerii üks sein on lilledest kirju, ja näituse autor, Hille Käärik, on kunsti vaatajale ehk juba tuttavgi, kuna see ei ole tema esimene tulemine.

Hille Käärikut on maali- ja värvimaailm alati köitnud: 1970. aastatel lõpetas ta Tartu laste kunstikooli. Ka hilisema elu on ta osanud siduda loovate tegevustega, viimased kakskümmend aastat töötanud ilumaailmas.

Praegune näitus kannab pealkirja «Minu rõõmud», see on ta neljas personaalne väljapanek.

«Eks maalimine on eelkõige aeg iseendale ning praeguses kiires tempos on «aeg iseendale» üks suur luksus,» rääkis ta. «Aga ma olen avastanud endas aina uusi võimalusi ja võimaluste piire ning otsekui piltslitõmmete kaosest need uued pildid mul lõuendil sünnivadki.»

Hille Käärik pakub vaadata lehvivaid lilli, salapärast metsa, sooje looduspilte ning palju muudki. Mõni idee on tal idanenud aastaid, teine sündinud spontaanselt. Nii on igal maalil oma meeleolu ja lugu. Ka eksperimenteerib ta seekord suuremate formaatidega kui muidu.

Hille Kääriku näitus sai avatud reedel, tööd jäävad Gildi galeriisse näha terveks juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles