Emajões hulpis suplejate läheduses põdra korjus (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: фото читателя

Rus.Postimees portaali poole pöördus 1. juunil nördinud lugeja teatega, et Kavastu kandis Emajões hulbib umbes pool tonni kaaluva põdra laip. Lugeja oli helistanud kaks korda ka häirekeskusesse, mille töötaja suunas ta keskkonnainspektsiooni.

«Vaatan – midagi kummalist ujub, mingi koletis, siis arvasin, et lehm,» kirjeldas lugeja seda vaatepilti portaalile Rus.Postimees. Siis sai talle selgeks, et jõevees ujub surnud põder. Olukord paistis halb seetõttu, et laiba lähedal jões suplesid inimesed.

Mees oli kohe teatanud oma ebameeldivast avastusest, helistades kaks korda häirekeskusesse ja seejärel keskkonnainspektsiooni valvenumbrile 1313.

«Me teame, tegeleme asjaga,» vastati sealt talle. Lisaks öeldi helistajale, et surnud loomast Emajões ollakse teadlikud juba mitu päeva. Oldi pöördutud abi saamiseks ka jahimeeste poole, kuid asjatult – ka nemad ei olnud suutelised tohutu suurt loomakorjuse veest välja tõmbama.

«Ma ise töötan päästeametis, meilt nõutakse sündmusele reageerimist mõne minuti jooksul. Aga siin – paar päeva on möödunud ning miskit tulemust pole!» oli korjusest teatnud mees hämmingus.

Rus.Postimees portaal küsis ka ise keskkonnainspektsioonilt selgitusi.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul selgitas, et keskkonnainspektsioon on järelevalveasutus, mis tegeleb keskkonnaseisundi monitooringu ja keskkonnakuritegude uurimisega. Loomadega seotud juhtumite jaoks on valvenumber 1313, mida teenindab Häirekeskus.

1313 on ainus keskkonnakaitse valdkonnas ööpäev läbi töötav telefon, kuhu saabuvad erinevad sõnumid, millest paljud käsitlevad hätta sattunud või vigastatud loomade juhtumeid. «Sõnumid, mis jäävad väljapoole keskkonnainspektsiooni tegevusala edastatakse kohe vastavalt kehtivatele lepingutele, nende küsimustega tegelevatele asutustele. Rohkem teavet võib leida meie koduleheküljelt www.kki.ee/et/1313,» ütles Tuul.

Tõlgitud vene keelest ja lühendatud.

https://rus.postimees.ee/4497851/na-emayygi-lyudi-kupayutsya-vmeste-s-trupom-vesom-v-poltonny

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles