Uuenenud Rõngu rahvamaja avab laupäeval uksed

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu rahvamaja remont on lõppenud.
Rõngu rahvamaja remont on lõppenud. Foto: Sille Annuk

Kaks aastat kestnud Rõngu rahvamaja remont on lõppenud ning laupäeval tehakse uksed taas lahti.

Rahvamaja ehitustöödeks kulus ligi 650 000 eurot, majas on mitmeid näiteid leidlikust taaskasutusest - sisekujunduses kasutati ära vanu aknaraame, vanad uksed leidsid uue elu garderoobis. Uuendati fassaadi ja katust, tehti rohkelt sisetöid ning hangiti uut salvestus- ja lavatehnikat.

Maja liideti ka kaugküttevõrku, endisi aegu jäid meenutama paar ahju ja noortekeskuse ruumi ehitatud kamin. Rõngu aleviku keskuses paistab värske ilmega rahvamaja juba kaugelt silma Rõngu kihelkonna triibumustriga punavalgel taustal.

Eestis ei juhtu just väga tihti, et üks rahvamaja saab täiesti uue kuue, rõhutas Elva abivallavanem Marika Saar.

«Tegemist on Elva valla pärliga, mille  välisilmes tuleb esile Rõngu kihelkonna eripära. Rõngu rahvamaja on eriline ka seetõttu, et samas majas tegutseb noortekeskus, mis toob noored kultuurile lähemale ning soodustab isetegevust,» märkis Saar.

Rahvamaja juht Mari-Liis Vanaisak on majaga väga rahul, lisaks paremale lava- ja helitehnikale saadi uue ruumilahendusega avaramad tingimused noorte huvitegevuseks.

«Koostöös tublide muusikahuviliste noortega MTÜ-st A-Pluss Music sai rahvamaja teisel korrusel valmis noormuusikute stuudio ja prooviruum, mis on Elva vallas ainulaadne. Avaras prooviruumis saavad toimuma kitarri-trummi ja bändiõppetunnid ning stuudioruumis on võimalik salvestada noorte muusikute omaloomingut. Stuudio avatakse 4. juulil, kui avapeo korraldab maja teisel korrusel toimetav Avatud Rõngu noortekeskus,» rääkis Vanaisak.

Elva vallarahvale avab Rõngu rahvamaja uksed  laupäeval, 2. juuni õhtul suure rahvapeoga ansambli Kukeprillid saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles