Kolmapäeval kihutamisega vahele võetud mees peab järgmised pool kuud arestimajas veetma (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmised kuus kuud näitab kihutaja masina spidomeeter ümmargust nulli, sest rooli istuda ta sel ajal ei tohi. Pilt on illustratiivne.
Järgmised kuus kuud näitab kihutaja masina spidomeeter ümmargust nulli, sest rooli istuda ta sel ajal ei tohi. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Politsei pidas kolmapäeval kinni Põlvamaal suurel kiirusel kihutanud sõiduauto Audi, mille juhile määras kohus täna karistuseks 15 päeva aresti. Lisaks võeti talt pooleks aastaks juhtimisõigus. 

Kolmapäeva õhtul kella üheksa ajal märkas politsei Põlvamaal Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 232. kilomeetril suurel kiirusel liikumas sõiduautot Audi, mille liikumiskiiruseks fikseeriti 189 km/h. Politsei pidas sõiduki kinni ning selle roolis olnud 33-aastane mees toimetati arestimajja kohut ootama.

Täna toimunud kohtuistungil määrati mehele kiiruseületamise eest karistuseks 15 päeva aresti ning lisakaristusena võeti mehelt pooleks aastaks ka juhtimisõigus.

Kagu politseijaoskonna vanemkomissar Toomas Lihtmaa sõnas, et ükskõik kui kiire liiklejal ka on, ei õigusta see seaduserikkumist ja kaasliiklejate elu ja tervise ohtu seadmist.

«Käesoleval aastal on Eestis ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu põhjustatud liiklusõnnetustes hukkunud kuus ning viga saanud 53 inimest. See number saaks ja peaks olema oluliselt väiksem, kui juhid arvestaks kehtestatud kiirusepiirangutega, teeoludega ja kaasliiklejatega. Politsei panustab liiklusjärelevalve käigus iga päev liikluse turvaliseks muutmisele, kuid põhiroll on seejuures siiski liiklejail endil ja üks on kindel – maanteel kihutamine turvalisust ei too,» märkis Lihtmaa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles