Suvelavastus toob kiriku tagaaeda hingepuistamise

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleküpsenud muinasjutus «Tsaar Saltaan» kehastavad kõiki osi näitlejad Karin Tammaru (vasakult), Marika Barabanštšikova ja Terje Pennie.
Üleküpsenud muinasjutus «Tsaar Saltaan» kehastavad kõiki osi näitlejad Karin Tammaru (vasakult), Marika Barabanštšikova ja Terje Pennie. Foto: Danel Rinaldo/Emajõe suveteater

Juuni saabumisega astusime veel ühe sammu vabaõhulavastuste hooaja alguse poole. Ettevalmistused käivad mitmes teatris ja paljudes Eesti kohtades. Tartu üheks erilisemaks tükiks tõotab kujuneda – seda lubavad oletada tegijate andekus ja sisuga klappivalt valitud etenduskoht – Emajõe suveteatri «Tsaar Saltaan».

Aleksandr Puškini värsistatud «Muinasjutt tsaar Saltaanist, tema pojast, kuulsast ning vägevast sangarist vürst Gvidoonist ja imekaunist tsaaritarist luigest» toob pealkirjas mainitud isikute kõrval lugejate ette ka kangru ja kokapiiga, kes on tsaaritari õed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles