Urmas Klaas: tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamiseks on piisavalt aluseid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas. 
Tartu linnapea Urmas Klaas. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

​«On positiivne, et valitsuse erinevad liikmed ja valitsuskoalitsiooni erakondade esimehed on lõpuks jõudnud arusaamisele, et eriplaneeringuga on asjad halvasti,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Klaasi sõnul on tervitatav, et valitsuse esindajad on toonud esile vajaduse tuua eriplaneeringu koostamise jätkamise või lõpetamise küsimus valitsuse kui kollegiaalorgani ette, et valitsus kui tervik saaks otsustada.

«Tartu linnavalitsus on sellist seisukohavõttu valitsuselt kogu aeg oodanud,» märkis Klaas. «Kordan oma varasemat seisukohta: linnavalitsuse hinnangul esineb praeguses olukorras piisavalt aluseid eriplaneeringu koostamise lõpetamiseks. Oleme sellise nõude esitanud ka kohtusse.»

Valitsuskoalitsiooni kuuluva Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Helir-Valdor Seeder ning Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski on teinud avaldusi, mille kohaselt ei saa Tartusse tselluloositehast rajada ja eriplaneeringu algatamise otsus tuleb valitsusel ümber vaadata. Peaminister Jüri Ratas (KE) ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et alustab koalitsioonipartneritega küsimuse arutamist tuleval nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles