Tartu loodusmaja täitub lastekaitsepäeval sääskedega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereimeja.
Vereimeja. Foto: Toomas Huik

Tartu loodusmajas on 1. juunist avatud uus näitus «Sääskedega sõjas ja rahus», mis tutvustab looduses nii olulisi, aga meile tihti vastumeelseid putukaid – sääski. 

Näitusel saab näha sääski hoopis uuest küljest ning lugeda nende eluolu kohta. Näituse vaatajad leiavad vastused mitmetele küsimustele. Miks sääsed meie verd tahavad ja mida nad sellega peale hakkavad? Kas sääsed võivad olla armsad ja miks nad nii imelikult pinisevad?

Peale lugemise ja vaatamise saab sääski ka kuulata, eriti suurelt luubi all vaadata ning isegi koos mängida-mõistatada. Avamispäeval on näituselistel võimalik kell 11–14 meisterdada ka sääsepilli. Kas sellega ka päriselt sääski peletada õnnestub, tuleb igaühel endal järele proovida. 

Näitus valmis tuntud bioloogi ja sääsesõbra Urmas Tartese eestvedamisel, kellelt on pärit tekstid, enamik fotosid ning videomaterjal. Näituse vormis vaadatavaks RMK Sagadi metsakeskuse tellimusel loovagentuur Pult. Sagadi metsamuuseumi sääsenäitus on Tartu loodusmajas (Lille 10) lahti 1. juunist 2. augustini.

Tartu loodusmaja on suvel avatud teisipäevast reedeni kell 10–18 ning laupäeviti kell 11– 16. Lisaks on näitus avatud ka juuni kahel esmaspäeval (4. ja 11. juunil) kell 10–18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles