Tartu kontorirotid toetavad jooksuga maailma koristamist

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontorirottide jooks. Arhiivifoto.
Kontorirottide jooks. Arhiivifoto. Foto: Liis Treimann

Homme, 1. juunil toimub JCI Toomemäe noortekoja eestvedamisel juba 13. korda heategevusjooks Tartu Rat Race. Selle tuludega toetatakse maailmakoristuspäeva ehk World Cleanup Day projekti korraldamist 15. septembril.

Tartu Rat Race’i projektijuht Krista Tomson rääkis, et jooksu peamine eesmärk on teha head ning pakkuda toredatele kontoriinimestele võimalust tulla korraks oma ruumidest välja ja ühise meeskonnana midagi vahvat teha.

Laiem eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu keskkonna ja looduse hoidmisele ning anda oma panus sellesse.

«Samad inimesed, kes on algatanud aastaid tagasi «Teeme ära!» kampaania, on viinud idee laia maailma ja 15. septembril koristatakse üle 130 riigis tänu headele kodanikele linnad puhtaks. Eesti on tuntud puhta riigina ja soovime anda oma panuse kogu maailma koristamisse,» sõnas projektijuht.

Mitmendat aastat järjest antakse Rat Race'i raames koos Tartu kultuurkapitaliga üle stipendiumid heategevusfondi «Ats & Anne» andekatele noortele.

Samuti pannakse pidulik punkt JCI Toomemäe, Avatari tõlkebüroo ja Olgo Kinnisvara ühisele heategevuslikule tervisekõnniprojektile «Sammudes unistuse poole». Iga selle raames kõnnitud tuhande sammu pealt panustavad koostööpartnerid rahaliselt ning kogutud summa kantakse «Ats & Anne» fondi.

Tartu Rat Race toimub 1. juunil Raekoja platsil. Üritus algab kell 15.30 ja jooksu start antakse kell 16. Õhtul on kõik osalejad, toetajad ja partnerid oodatud ööklubisse Maasikas.

Päeva juhib Elmari raadio hommikuprogrammi juht Lauri Hermann. Ürituse patroon on maailmakoristuspäeva projektijuht Anneli Ohvril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles