Ränk ruuminappus sundis Lõuna-Eesti suurimat eriliste laste kooli WCd ja harjakapid õppeklassideks kohandama (1)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise tänavas asuva Masingu kooli direktori Tiina Kallavuse sõnul on ruumipuudus nende majas põletav. Erivajadustega tüdrukute ja poiste individuaalõppeks on ümber kohandatud isegi WCsid, nagu ka sellelt pildilt näha.
Vanemuise tänavas asuva Masingu kooli direktori Tiina Kallavuse sõnul on ruumipuudus nende majas põletav. Erivajadustega tüdrukute ja poiste individuaalõppeks on ümber kohandatud isegi WCsid, nagu ka sellelt pildilt näha. Foto: Laila Kaasik

Erivajadustega lapsi õpetavas Tartu Herbert Masingu koolis on ruumipuudus nii suur, et õpperuumideks on kohandatud kõik selleks vähegi võimalikud ruumid. Olgugi et need olid algul hoopis millekski muuks, näiteks ka tualettideks ja harjakappideks mõeldud. Kooli direktor on probleemile lahendust otsinud üle kümne aasta, kuid Tartu linnavalitsuse ametnikud on sunnitud tunnistama: uue koolimaja ehituseks lähiaastatel raha pole ega tule.

Kitsad tingimused panevad lapsevanemad muretsema. «Klassiruumid on imetillukesed, see on kohutav. Lapsed, kes seal õpivad, vääriksid ja vajaksid ju ekstra häid tingimusi,» ütles lapsevanem Evelin Sedrik, kelle laps õpib Masingu kooli neljandas klassis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles