Kasutatud lõhnakuusk ja rott õllepudelis avavad pööraseid üheksakümnendaid

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMis 1990. aastate noorte eluolust näituse teinud Hugo Treffneri gümnaasiumi 11. klassi neiud Katri Kõva (vasakul) ja Karmen Kukk tõdesid töö käigus tehtud intervjuude põhjal, et 1990. aastate eestlastele oli Soome tõeline imede maa ning enamasti tehti just sinna elu esimene välismaareis.
ERMis 1990. aastate noorte eluolust näituse teinud Hugo Treffneri gümnaasiumi 11. klassi neiud Katri Kõva (vasakul) ja Karmen Kukk tõdesid töö käigus tehtud intervjuude põhjal, et 1990. aastate eestlastele oli Soome tõeline imede maa ning enamasti tehti just sinna elu esimene välismaareis. Foto: Kristjan Teedema

Kahekümne ühe aasta eest avanes mul maakondliku geograafiaolümpiaadi võitjana võimalus sõita preemiareisile välismaale – Soome Serena veeparki. Elu esimene välisreis hommikuse kiir- ja õhtuse parvlaeva pardal on siiani detailselt meeles. Näiteks oli veepargis üks mees, kelle selg oli nii tiheda musta karvastikuga kaetud, et teda oleks saanud kasutada näitliku õppevahendina evolutsiooniteooria paikapidavusest.

Sellal kui mina Serenas sulistasin, jäid praegu Treffneri gümnaasiumi 11. klassis õppivate noorte sünnini veel mõned head aastad. Uus sajand tõi uued võimalused ning nii on praegustele gümnasistidele paljud meie põlvkonna tavalised asjad sellised, mis ajavad neid uskumatusest silmi pööritama.

Vähem raame

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles