Lennart Meri konverents algab diskussiooniga Tartu ülikooli aulas

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

12. Lennart Meri konverents viib külalised konverentsi ametliku alguse eel päevaks Tartusse, kus neljapäeval, 31. mail kell 11-12.30 peetakse aruteluring Tartu ülikooli aulas.

Diskussioonis pealkirja all «Rahutu maailm: kus on järgmine rinne?» osalevad endine USA suursaadik NATO juures Alexander Vershbow, India sotsiaalteadlane Harinder Sekhon, Saksa Marshalli fondi asepresident Thomas Kleine-Brockhoff ja Heritage Foundationi uurija Peter Brookes, arutelu juhib New York Times’i ajakirjanik Steven Erlanger.

Praegune rahvusvaheline olukord on pingeline ning tehnoloogia areng kohtub geopoliitikaga, tekitades uusi võimukeskusi. Valitsused ja rahvusvahelised organisatsioonid võitlevad kriisidega ning puudu jääb oskusest ja ajast, et pikaajalisi strateegiaid kavandada. Kuidas lahendada praegusi konflikte ja luua kestvat positiivset mõju? Arutelus püütakse leida vastuseid globaalse julgeoleku küsimustele.

Üritusele on oodatud nii üliõpilased kui ka ülikoolide töötajad. Diskussioon peetakse inglise keeles ning seda on võimalik jälgida otseülekandes Lennart Meri konverentsi kodulehel.

Märkimaks ära Eesti Vabariigi sajandat juubeliaastat külastavad LMK osalejad Tartus ka Eesti Rahva Muuseumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles