Kirjandusmuuseumis kuulutatakse välja folkloristika aastapreemia laureaat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Sel neljapäeval kuulutatakse Eesti kirjandusmuuseumi saalis välja tänavune Eesti folkloristika aastapreemia laureaat.

Preemiale esitati kolm kandidaati: Anu Korb, Merili Metsvahi ja Piret Voolaid. Kõigi kandidaatide teadustegevus oli nii eelmisel kui ka varasematel aastatel laiahaardeline – avaldati teadusartikleid, allikapublikatsioone, koostati populaarteaduslikke väljaandeid, ettekannetega esineti nii rahvusvahelistel teaduskonverentsidel kui ka Eesti-sisestel folkloristikat populariseerivatel koolitustel ja seminaridel.

Tänavune preemiasaaja kuulutatakse välja 31. mail kell 16.15 algaval akadeemilise rahvaluule seltsi aastakoosolekul Eesti kirjandusmuuseumi saalis. Preemia väljakuulutamisele eelneb eelmise aasta laureaadi Reet Hiiemäe ettekanne «Folkloristika võimalused ja piirid». Järgneb akadeemilise rahvaluule seltsi üldkoosolek.

Preemia eesmärk on tõsta esile preemia saamisele eelnenud aasta jooksul silma paistnud folkloristi tegevust. Varasematel aastatel on preemia pälvinud folkloristid Tiiu Jaago, Madis Arukask, Janika Oras, Eda Kalmre, Mare Kõiva, Andreas Kalkun ja Reet Hiiemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles