Tänane kohtuistung Aivar Soobi üle lükkub edasi

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu endine vallavanem Aivar Soop.
Tartu endine vallavanem Aivar Soop. Foto: Sille Annuk

Täna kell 10 pidi Tartu maakohtus toimuma istung endise Tartu vallavanema Aivar Soobi üle, kus prokuratuur süüdistas teda riigihanke korraldamise rikkumises. Paraku teavitas Soop eile, et on haigestunud ja ei saa kohtuistungil osaleda.

Alles möödunud nädalal Tartu ringkonnakohtu otsusega korruptsioonisüüst ja omastamisest õigeks mõistetud Aivar Soop, pidi täna sammud taas kohtusse seadma.

Tänasel istungil oli Tartu maakohtul kavas kokkuleppemenetluse korras langetada otsus Aivar Soobi üle, kellele prokuratuur pani süüks riigihangete korraldamise rikkumist ning Tartu valla rahaliste vahendite omastamist kolmandate isikute kasuks.

Süüdistuses kirjeldatud juhtumid on seotud heakorratöödega Tartu vallas Raadil. Riigihangete teostamise nõuete rikkumisega andis Soop hankes osalenud ettevõttele eelise heakorratöödega seotud hanke võitmiseks.

Et Soop ja prokuratuur sõlmisid kokkuleppe, viitab see asjaolule, et endine Tartu vallavanem Aivar Soop on end vähemalt osaliselt süüdi tunnistanud.

Aivar Soobi haigestumise tõttu lükkub kohtuistung pea kuu aega edasi. Tartu maakohus teatas, et kohtuistung toimub 26. juunil kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles