Tänavakunsti entusiast näitab turistidele Tartu peidus poolt

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teistmoodi Tartu tuure korraldavale Salme Kulmarile pakuvad avastamisrõõmu ülikoolilinna justkui juhuslikult tekkinud kunstiteosed, nagu näiteks Tartu kunstikooli juures Eha tänaval olev post. Seda ja teisi kunstiteoseid on tal huvitav koos turismirühmaga tõlgendada.
Teistmoodi Tartu tuure korraldavale Salme Kulmarile pakuvad avastamisrõõmu ülikoolilinna justkui juhuslikult tekkinud kunstiteosed, nagu näiteks Tartu kunstikooli juures Eha tänaval olev post. Seda ja teisi kunstiteoseid on tal huvitav koos turismirühmaga tõlgendada. Foto: Margus Ansu

Tallinnast pärit tänavakunstihuviline Salme Kulmar on end Tartu kunstiringkondades tuntuks teinud. Lisaks väliskunstnikke võõrustava Tartu linnaresidentuuri töö koordineerimisele on Kulmar sel suvel Põlvamaal aset leidva tänavakunstifestivali Rural Urban Art üks korraldajaid.

Erilisi ettevõtmisi jagub tal aga teisigi. Hunt Kriimsilm Kulmari üheksas amet on giiditöö. Ta viib turistid alternatiivsetele Tartu tuuridele. Nii kodu- kui välismaalased saavad tänu sellele käia kohtades, kuhu tavaturismimarsruudid ei ulatu. Algatusel nimega Tartu Pseudo Tours täitub 2. juunil kaks aastat, kokku on seni linnatuuridel käinud ligi 500 inimest.

Sein räägib

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles