Tartu ja Elva noored ujujad võitsid Läti meistrivõistlustel kaheksa kuldmedalit

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused Elva parimad noorsportlased Alex Artur Märtmaa ja Getriin Marii Lessing võitisd kahe peale neli kuldmedalit.
Mullused Elva parimad noorsportlased Alex Artur Märtmaa ja Getriin Marii Lessing võitisd kahe peale neli kuldmedalit. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel Riias Kipsala 50 meetri ujulas peetud Läti noorte ja juunioride meistrivõistlustel võitsid Tartu ujumise spordiklubi (USK) noored ujujad 11 medalit: kaheksa kulda, ühe hõbeda ja kaks pronksi.

Alex Ahtiainen võitis kaks kulda liblikujumises ja kaks pronksi seliliujumise lühematel distantsidel, seejuures liblikujumise võidud tulid isiklike rekorditega. Saja meetri liblikujumises ületas ta ka oktoobris Argentinas toimuvate noorte olümpiamängude A-normi 55,59, saades võiduajana kirja 55,31. 

Koos teateujumistega võitis Ahtilainen kuus Läti juunioride meistrivõistluste medalit. 

Martin Piilberg täiendas USKi esikohtade saldot 100 ja 200 meetri vabaujumise võiduga. Elvast pärit Alex Artur Märtmaa lisas juurde 200 meetri kompleksujumise juunioride meistritiitli tulemusega 2.18,89, millega ületas ka Põhjamaade noorte meistrivõistluste künnise.

Head minekut näitasid teatemeeskonnad: avapäeva 4 x 100 meetri vabaltujumise hõbemedalitele lisandus teisel päeval 4 x 100 meetri kombineeritud teateujumise võit pingelises rebimises lätlastega. Mõlemal korral oli vees sama kvartett: Alex Ahtiainen, Alex Artur Märtmaa, Karl-Johannes Visnapuu ja Martin Piilberg.

Ainsa USKi neiuna osales võistlustel Elva tüdruk Getriin Marii Lessing, kes saavutas alavõidud 400 ja 800 meetri vabaujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles