Tartu ülikooli doktorantide sissetulekud ületavad septembrist tuhande euro piiri

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

1. septembrist hakkab Tartu ülikool maksma doktorantidele tulemusstipendiumi 400 eurot kuus. See lisandub riigi makstavale doktoranditoetusele ning aitab atesteeritud doktorandile tagada 2018/2019. õppeaastal sissetulekuks 1060 eurot kuus.

Tartu ülikooli teadusprorektor Kristjan Vassil selgitas, et tulemusstipendiumi maksmise eesmärk on võimaldada doktorantidel keskenduda täielikult õpingutele. Selle tulemusena ootab ülikool ka doktoriõppe lõpetamise tõhususe paranemist.

«Paljud doktorandid käivad normaalse sissetuleku nimel õpingute kõrvalt tööl, ent see lükkab lõpetamise kaugemale tulevikku,» rääkis Vassil.

«Tulemusstipendiumi loomise ajend on asjaolu, et riik ei ole täitnud lubadust tagada 2018. aasta riigieelarvest doktorantidele poole suurem sissetulek. Rektoraadi ja nõukogu ettepanekul võtame selle puudujäägi ajutiselt ülikooli kanda. Kindlasti jätkame koostööd ka vabariigi valitsusega, et leida lahendus doktorantide sissetuleku suurendamiseks riigieelarvest,» lisas Vassil.

Tulemusstipendiumi maksmist toetab Tartu ülikool 2020. aastani oma kesksest eelarvest ning meetme tõhusust ja vajalikkust kaalutakse kord aastas. Tulemusstipendiumi on kuni 48 kuu jooksul õigus saada doktorandil, kes vastab järgmistele tingimustele:

·         õpib täiskoormusega õppes;

·         ei viibi akadeemilisel puhkusel;

·         tema õppeaeg ei ole ületanud õppekava nominaalkestust, st ta ei õpi pikendusaastal;

·         ta ei täida ülikooli töölepingu alusel selliseid tööülesandeid, mis toetavad tema õpinguid. See tingimus ei laiene esimese aasta doktorandile, kes ei ole läbinud atesteerimist.

Tulemusstipendiumi saab ka esimese aasta doktorant, kes ei ole veel läbinud atesteerimist või on atesteerimistulemuste järgi täitnud õppekava täies ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles