Juhtivprokurör Pere juhtide kohtuotsusest: see on signaal kogu ettevõtlussektorile - selline käitumine ei ole lubatud (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilgile määras kohus rahalise karistuse 200 päevamäära ulatuses ehk 11 652 eurot.
Rein Kilgile määras kohus rahalise karistuse 200 päevamäära ulatuses ehk 11 652 eurot. Foto: Sander Ilvest

Harju maakohus tunnistas täna süüdi  Kristjan Oolo, Rein Kilgi, Kaie Raigi ja Neeme Raigi juriidilisest isikust juhtorgani liikmena võlgniku vara põhjendamatus kinkimises, millega põhjustati võlgniku maksejõuetus. Otsust kommenteerinud juhtivprokurör Kairi Kaldoja usub, et see annab kogu ettevõtlussektorile signaali, et selline käitumine ei ole lubatud.

«Ehkki tegu on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga, olen rahul, et kohus nõustus prokuratuuriga ning leidis, et süüdistatavad on süüdi ASi Pere maksejõuetuse põhjustamises. See annab kogu ettevõtlussektorile signaali, et selline käitumine ei ole lubatud,» ütles juhtivprokurör Kairi Kaldoja. «Majandus on meie riigi üks olulisemaid alustalasid. Seetõttu peab riik ka jõuliselt reageerima, kui keegi seda raputada püüab. Prokuratuur töötab selle nimel professionaalselt, inimesekeskselt ja julgelt iga päev.»

Kaldoja lisas, et tal on väga kahju, et selline juhtum, mida kohus tänase otsusega kinnitas, on toimunud.

«On kurb, et ASi Pere juhid, inimesed, kes on väitnud, et leivatehas Tartus on nende elutöö, ei ole mitte ainult mingisse kahtlasesse skeemi segatud, vaid nüüd ka kriminaalkorras süüdi tunnistatud,» ütles Kaldoja. «See ei ole kellegi võit. Küll aga olen rahul sellega, et maakohus, kes vahetult nägi tõendeid, vahetult tajus seda, mis kohtusaalis toimus, kinnitas tänase otsusega, et prokuratuuri kohtu ette toodud pusletükkidest moodustub just selline pilt, nagu süüdistuses kirjas.» 

«Mis puutub karistuste määramisse, siis võimaliku vaidlustamise otsustan pärast kohtu põhjendustega tutvumist,» lisas juhtivprokurör.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles